Maailma ühel suurimal hambaravi messil käisid meie kliiniku esindajad, sh peaarst dr Ivanov, nii värskendamas kui ka sõlmimas uusi koostöölepinguid. Et majanduse jõupositsioon on üha rohkem itta suundumas, ei ole kellelegi üllatuseks.

Aasiamaad on üha enam võitmas liidripositsiooni maailma implantaaditurul ning sestap kasutame ka meie ühtede implantaatidena Korea suurima implantaadi kontserni MegaGen implantaate, omades selleks distribuutorlepingut. MegaGeni looja ja leiutaja on ise aastakümneid tegutsenud hambaarst, kellele kuulub 28 hambakliinikut ning nendes töötab kokku umbes 1000 arsti. Ta oli esimene arst, kes hakkas Koreas tegelema oma implantaadisüsteemi loomisega. MegaGeni kvaliteedist ja üha kiiremini kasvavast edust maailma arstide seas on arusaanud ka hambaarstide seas vaieldamatut kvaliteedi märki kandev Šveitsi implantaaditootja Straumann, kes on investeerinud MegaGeni arengusse kümneid miljoneid dollareid. Käivad läbirääkimised osaluse ostmiseks MegaGeni kontsernis. Meile on see veel üks julgustav märk, et oleme õigel teel.

Kuna meie arstid hindavad innovatiivsust ning kaasaegsust, siis on teada, et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) näeb ühe peamise terviseohuna ning kasvajaid tekitava tegurina kahjulikke kemikaale, mis peituvad igatsorti plastmaterjalides, k.a. meie kõigi vannitubades leiduvates naftajääkidest valmistatud plastik-hambaharjades. Nüüdsest omame distribuutorlepingut naturaalsetele bambusepuust valmistatud hambaharjadele, mille absoluutselt iga koostisosa on valmistatud bambusepuust – küll aga on nad sama tõhusad ning kauakestvad kui meie siiani kasutusel olnud hambaharjad. Humble Brush on hari, mis üha enam kogub populaarsust tarbijate seas. Meie naabritest on harja saatmas suur edu Rootsis ning Lätis, nüüd on kord Eesti käes smile emoticon Hari on leiutatud jällegi hambaravi eriala spetsialisti poolt.

Kolmanada koostöölepinguna allkirjastati enne Kölni messi USA päritolu ettevõttega Megasonex leping Eestis edasimüümiseks vastava firma hambapastale ning ultrahelihambaharjale. Oluline on siinkohal taasmärkida, et hambapasta erinevus on see, et absoluutselt kõik kantserogeenid (ehk vähitekitajad, vahuained jne) on pastast eemaldatud. Pasta ise on tundlikkuse vastane ning ühtlasi ka valgendava toimega ning on üks väheseid maailmas, milles koostises leidub hammaste loomulikus koostises leiduvat hüdroksüapatiiti. Harja puhul on huvitav see, et see on ka reaalselt ultrahelil toimiv hari. Paljud tuntud elektriliste hambaharjade tootjad jagavad ekslikult laiale tarbijale valeinformatsiooni harja mehhanismi kohta, nimetades neid ultraheli põhimõttel töötavaks, kuid tasub meeles pidada, et elektrimootoril põhinev vibratsioon ei ole sama, mis peaks olema kõrvale kuuldamatu ultraheli. Megasonex harjal on olemas ka laialtlevinud elektriline vibratsiooni režiim, kuid eriliseks teeb selle just ultraheli funktsioon. Huvitav fakt nt on see, et vastava harja ultrahelirežiimil tehti katse – hari oli UH režiimis suust eemaldatud hambast 5 mm kaugusel ning katse tulemuseks oli see, et ka kontaktis olemata, surid hambapinnal bakterid. Seega on sellel hambaharjal ka teaduslikult põhjendatud baktereid hävitav toime. Megasonexi brändi looja on ise USAs hambaarstina tegutsev 70ndates eluaastates härrasmees, kes haldab seal perefirmat.

Koostööleping on allkirjastatud ka ettevõttega Prodont Holligeri – Prantsusmaa suurim ning vanim hambaravi instrumente valmistav tehas.

Kõik eelpoolnimetatud tooted kas juba saadaval või on üsna pea – märtsist/aprillist 2015 leitavad ka Eesti turul. Laiemale tarbijale, ehk patsientidele, mõeldud tooted jõuavad inimesteni suuremates jaekettides üle Eesti.

Soovime head tervist kõigile!